Tactiek van splitsen

Tactiek van splitsenAls je de Blackjack basis strategie tabel voor je ziet staan, dan zie je één optie regelmatig voorbij komen en dit is splitsen. De tactiek van splitsen wordt altijd bij een bepaalde score gedaan. In de tabel wordt duidelijk aangegeven wanneer je beter wel en beter niet kan splitsen. Meestal is dit afhankelijk van de score die de croupier heeft. Aan de hand van de score van de croupier kan je precies zien wanneer er het beste gesplitst kan worden. Wij leggen je hier alles uit over de optie die regelmatig als keuze gemaakt kan worden bij een potje Blackjack.

Wat betekent splitsen?

De optie splitsen krijgt een speler als je twee dubbele kaarten hebt. Bijvoorbeeld als je twee heren of twee boeren in je kaartspel hebt zitten. Je krijgt dan de vraag of je de kaarten wilt splitsen. Splits je de kaarten? Dan ben je verplicht nog een keer de inzet neer te leggen. In ruil voor de extra inzet krijg je er een hand bij. Eén dubbele kaart blijft in je eerste hand liggen en de andere dubbele kaart komt in je tweede hand te liggen. De croupier trekt twee extra kaarten. Eén kaart komt in je eerste hand te liggen en de tweede kaart in je andere hand. Je hebt nu dus eigenlijk twee kaarten om het tegen de croupier op te nemen. Je kan hiermee twee keer winnen of twee keer verliezen.

Meerdere keren de kaarten delen

Afhankelijk van de Blackjack variant die je speelt hebt je de mogelijkheid om meerdere keren te splitsen. Bij sommige varianten is hier wel een maatregel voor. Je mag bijvoorbeeld slechts één keer splitsen. Hou hier dus even rekening mee als je een variant uitzoekt om mee te spelen. Als je meerdere keren wilt splitsen, dan kan je het beste Blackjack Classic spelen. Hierbij heb je alle vrijheid om te splitsen. Mocht je het dus treffen dat je tweede of eerste hand opnieuw dubbele kaarten heeft, dan kan je gewoon even gaan splitsen. Maar er zijn ook varianten waarbij het scheiden van de kaarten echt helemaal verboden is. Je hebt de optie er dan gewoon niet tussen staan ongeacht de dubbele kaarten die je trekt in het spelletje.

Check de tabel wanneer je het beste kan splitsen

punto bancoDe kaarten scheiden is lang niet altijd de beste keuze om te maken. Stel je voor je trekt twee keer een boer als eerste twee kaarten. Dan kan je twee dingen doen. Je score is al 20 dus je zou gewoon kunnen stoppen met spelen. De enige manier voor de croupier om nu nog van je te winnen is met een Blackjack. Een andere optie is om te splitsen en te hopen dat je tweede kaart een Aas is. Je hebt dan een Blackjack score en die betaalt 1,5 keer de inzet uit. In de praktijk is de kans dat je nu nog een Aas erbij trekt 1 op 10. Kortom het is helemaal niet slim om te splitsen of een kaart te pakken. Wij zouden lekker gaan stoppen. Als je dit soort keuzes lastig vindt kan je de tabel gebruiken van de basis strategie. Je ziet hierin precies bij welke score je het beter wel of niet kan doen.

Twee opties waarbij je altijd moet splitsen

Er zijn ook twee uitzonderingen waarbij wij altijd de tip geven om het juist wel te doen. De eerste is bij een dubbele 8. Een score van 16 is eigenlijk sowieso een beetje lastig. Bij een kaart erbij kopen is de kans altijd groot dat je een burst pakt. Of dat je een kaart pakt die zo laag is dat je ook weer net niet verder komt. Bij een splitsing kan je er tenminste nog wat van proberen te maken. Een andere optie waarbij we het adviseren zijn twee Aasen. Doordat twee Aasen een burst zouden geven veranderen ze in twee keer één punt. Je score is dus twee en hier heb je net niets aan. Als je ze splitst heb je een kans van 1 op 10 dat het nog in een Blackjack veranderd. Daarbij heb je ook een soft hand en dit betekent dat je sowieso meer kans hebt om te winnen. Wie weet pak je zelfs wel twee winnende handen tegen de croupier.

Oefen eens met de tactiek van splitsen

echt spelenDe beste manier om erachter te komen hoe het werkt is door gewoon te gaan spelen. Door te oefenen krijg je een goed beeld van het spelletje. Je kan de verschillende strategieën in de praktijk gaan uitproberen. Dankzij de tabel heb je een goed beeld welke combinaties je moet maken om te winnen. Je kan extra kaarten bij pakken en een poging doen een leuk bedrag te winnen. Wie weet geeft de splitsing je net de tweede kans die je nodig hebt om het spelletje te winnen. Door het te oefenen ben je in ieder geval goed voorbereid op een echt geld spel.

€250 + 100 FS