Blackjack tactiek zachte hand

Backjack tactiek zachte handAls je de basis Blackjack tactiek gebruikt zie je een onderscheid tussen een zachte en harde hand. Maar wat is eigenlijk een zachte hand en wat is nou eigenlijk je voordeel ermee? Wij helpen je op weg door de Blackjack tactiek zachte hand uit te leggen. Je herkent zo voortaan zelf een zachte hand en je weet meteen welke strategie je het beste bij een zachte hand kan toepassen. Als speler is dit namelijk handig om te weten als je van plan bent om het spelletje te winnen.

Wat is een zachte hand?

aasEen zachte hand is een hand die kan veranderen en flexibel is. Het is een hand met een Aas. Als je eerste twee kaarten een Aas bevat wordt het een zachte hand genoemd. Dit komt doordat de Aas vrij flexibel is. Als je de Aas pakt is hij 11 punten waard. Maar als je score de 21 punten passeert door die hoge kaart, dan zou je normaal gesproken af zijn. De Aas veranderd in zo’n situatie in 1 punt. Hierdoor wordt een burst voorkomen en kan je soms zelfs nog een kaart pakken. De score is dus flexibel en staat niet op een minimaal aantal punten vast.

De winkans is met een Aas een stuk groter

Statistisch gezien is het eenvoudiger om met een Aas in de hand te winnen, dan zonder Aas. Dit is belangrijke informatie om in gedachten te houden. Je hebt gewoon als voordeel dat je iets meer risico kan nemen om een kaart te pakken. Als je op het randje van een burst zit stop je misschien al een stuk eerder. Je stopt misschien al met 16 punten terwijl het eigenlijk te weinig is om te winnen. Dit doe je om voorzichtig te zijn en een burst te voorkomen. Met een Aas en en een harten vijf kan je de gok wel wagen. Misschien is het net de kaart die je op de 21 punten brengt. Ga je er overheen? Geen probleem want de Aas veranderd in 1 punt. Dit maakt de kans om te winnen een stuk groter. Puur omdat je het risico nu wel durft te nemen.

Basis strategie maakt een onderscheid tussen hard of zacht

De openingsscore met een Aas is meegenomen in de tabel. In de tabel staat er soms S of H. Er zijn ook tabel makers die het je makkelijk maken en gewoon A bij de score zetten. Je weet dan dat je met een Aas bij dat rijtje moet gaan kijken. Je zal zien dat je met de Aas in je hand veel vaker de optie krijgt om de kaart te pakken. Je kan gewoon veel langer doorspelen en wat meer risico nemen. De kans dat je wint is daardoor gewoon een stuk groter. Natuurlijk is het niet onmogelijk om met een harde hand te winnen. Het draait alleen iets meer op geluk en tactiek aan.

Verdubbelen is een optie

Naast een kaart pakken zien we verdubbelen regelmatig als optie voorbij komen. Als je voor verdubbelen kiest pak je nog één kaart erbij. Een gokje die je kan nemen omdat de Aas je beschermd. Daarna stop je ook direct met spelen. Naast een extra kaart verdubbel je de inzet. Je hebt er namelijk een goed gevoel over dat je dit potje wel gaat winnen. Verdubbelen is een optie die we vaak zien bij een openingsscore van A2 tot en met A7 en de croupier met een eerste kaart van 5 of 6. Dit is voor een speler met een Aas absoluut de beste optie. De kans dat je het spelletje gewoon even gaat winnen is groot.

Openingsscore croupier is ook van belang

croupierHet gaat niet alleen om je eigen score. Je hebt misschien een prachtige Aas erin zitten, maar dit betekent nog niet dat de Aas dit niet ook heeft. Je moet helaas ook nog steeds kijken naar de score van de croupier. Zet de croupier een uitstekende openingsscore neer? Dan kan het helaas weleens tegen gaan zitten. Ondanks dat je vooraf wel het idee had dat je ging winnen. Helaas blijft het altijd nog spannend tot het laatste moment. Er zijn bij Blackjack maar weinig situaties waarbij je echt weet dat je gewonnen heb.

Combineer de strategie met een inzet systeem

Een inzet systeem is perfect als je wilt proberen te winnen in het casino. Je kan hiermee je winst flink verhogen en misschien nog belangrijker je verliezen goedmaken. Bij een Blackjack tactiek zachte hand weet je in ieder geval dat het de goede kant op gaat. Vooral als je gebruik maakt van de tabel. Je weet dan ook meteen dat je inzet systeem goed gaat uitpakken. Het is jouw kans om je verliezen goed te maken en bovenal een leuk bedrag te winnen!

€250 + 100 FS